“Yakitori” pochází již z dob Edo (1603–1868) a v doslovném překladu znamená “grilovaný pták”. První písemná zmínka byla nalezena u dvora pána Komoro, žijícího nedaleko města Nagano. Vše začalo tím, že dotýkat se masa rukou bylo v těchto dobách v Japonsku nepřípustné, tudíž se kousky masa napichovaly na dřevěné jehly, máčely ve sladko-slané omáčce a poté grilovaly.
Avšak skutečná popularita Yakitori špízu nastala až v padesátých letech dvacátého století vlivem průmyslové revoluce. Od této doby se s ním můžete setkat na ulicích všech japonských měst i vesnic a jeho obliba roste dodnes.
Naše bistro YAKITORI si ovšem dalo za úkol seznámit českého zákazníka s daleko širší nabídkou japonské kuchyně. Speciální suroviny dovážíme přímo z Japonska a doplňujeme je čersvým masem a zeleninou z lokálních zdrojů.
Vychutnejte si pravou chuť Japonska